Det är dags att LADDA OM – en gång för alla…

När kommer stressen? 

Kommer den när det står 20 saker på att-göra-listan?

Kommer den när det står 10 saker men man ser att man behöver en bil till en sak och bilen är just nu på lagning?

Kommer den när det är 5 saker och man vaknar och känner sig sjuk – ”Nej, hur ska jag nu orka dessa saker”

Jag läste en bok för något år sedan där en kille gav en tjej rådet att dumpa en kille hon träffade för han hörde inte av sig. ”Han har så mycket just nu” försvarade tjejen honom men killen som gav tips lyssnade inte utan fortsatte ”Barack Obama har också mycket, tror du inte att han tar sig tid att höra av sig till sin kärlek?”

Det var en jämförelse men den fastnade hos mig. OM man vill en sak eller saker, så FIXAR man det. Annars, då har man bara prioriterat annat. Men det där med att man inte har tid, det köper jag inte riktigt även om den tanken också hoppar upp i mitt huvud som ett popcorn. Däremot så har jag lärt mig att inte lyssna så mycket på popcornet som poppar upp i huvudet. Inte heller blir jag så stressad när jag tittar på min långa att-göra-lista, inte ens denna vecka när den verkligen ser helt galen ut…

För jag vet att det är inget i den listan som slår till mig och ”ger” mig stress ”Så Malin, här får du lite stress” utan det är mina tankar om listan som skapar stressen. För visst är det så att en tanke leder till nästa som leder till nästa som leder till nästa och vad slutar vi då vid – jo, tankar byggs på och byggs på och så har vi skapat en känsla. Vad sägs om denna diskussion med dig själv, någon som känner igen sig?

  • Oj vilken lång lista jag har att göra
  • Shit hur ska jag hinna detta?
  • Och mannen ska ha bilen då, hur gör jag med barnen?
  • Och det var ju bråkigt sist när jag lämnade dem hos farmor
  • Tusan också, jag måste berätta för farmor att hon inte ska göra så
  • Tusan också, det ska ju min man göra!
  • Och nästa sak, hur gör vi med det då?
  • Och nej, då har jag inte tänkt på att maten för hela veckan
  • Tusan också, nej, jag pallar inte!!!

Och så fortsätter det… Detta är bara tankar. Tankarna har varit igång och det kan faktiskt kännas också som att du varit igång, du kan bli helt slut bara genom att tänka, kännas som ett träningspass eller att du gjort något men nej, listan ligger kvar och du har inte gjort annat än tänkt, oroat dig, blivit upprörd och så har stressen smugit sig in.

Mental träning…. Det poppar upp tankar hos mig också men jag har lärt mig hur jag ska göra och det direkt. Så jag är lugn. Och cool. I morse tittade jag på den och bytte sedan om och gick ut och sprang, gjorde mig iordning i lugn och ro innan jag satte mig tillrätta och tog upp listan. Gör det bästa av den där långa listan men jag ler och är så sjukt tacksam att jag faktiskt lärde mig det en gång för alla. Och det är PRECIS det jag tänker när jag hör andra har tankar som stör, att jag skulle vilja hjälpa dem med just detta.

Vilken tur att jag har LADDA OM och faktiskt kan hjälpa alla som vill ha hjälp också… och från och med lördag så är det inte bara oktober utan även min fyller fyra noll månad och då tänkte jag ge ett finfint erbjudande – läs mer HÄR om LADDA OM – NU – paketet….

För är det inte så att det är dags att LADDA OM – en gång för alla… 

11855551_1006623986048356_222215766_n

Kommentera