En vanlig torsdag med friare liv

jag börjar vakna till liv.

Influensan slog till och jag sov hela förra helgen innan jag vaknade och bara låg kvar, jag var så trött. Men det var ok. Och vad skönt att jobba i sängen, varva med att sova en stund, dricka en kopp te och titta på en film. Det är dagar som dessa man förstår vad skön livsstil är och betyder.

Mars är igång och med flera härliga saker. Jag ska snart vara med i en pod, medverka i radio, ha öppen föreläsning i Kristianstad är några av jobbsakerna jag ser fram emot. När det kommer träning ser jag fram emot att dels bli frisk… få min Team Rynkeby cykel, börja cykla utomhus (och åh vad jag hoppas att det blir kul nu…) Och privat… ser jag fram emot att räkna ner inför resan i början av april, det är ju minst lika kul att räkna ner, planera, längta och det med många härliga vänner och kollegor, vi är ett stort gäng som åker tillsammans!

Vad ser du fram emot i mars månad?

När ska du göra det du vill på riktigt?

För 2,5 år sedan hade jag ett samtal med vännen Pernilla och vi pratade om drömmar. Om saker vi ville, drömde om och om saker vi skjuter upp, för man gör det. Det passar inte nu, det får jag göra – sen, en dag ska jag...

Jag hörde det då och jag har fortsatt höra det (även jag säger det ibland) men just då hade det varit lite väl mycket sjukdomar runt mig och jag hade mer och mer öppnat ögonen för att SEN – kanske inte kommer. Seller sen kommer men det ser annorlunda ut än man tänkt och man kan inte göra det man drömt om.

– Åh, jag har alltid velat åka på skrivkurs, sa jag drömmande denna kväll till Pernilla och hon frågade varför jag inte gjorde det. Jag ursäkte mig med att jag snart skulle till Thailand 2 månader och sedan la jag till:

– Och sen när jag kommer hem så kommer jag säkert tänka att jag nu kan jag inte åka iväg, jag har ju precis varit iväg… 

Denna kväll kunde jag inte släppa det utan det stannade kvar. Jag googlade på skrivkurser och jag tänkte på mammas väninnan Barbro som var dålig och som inte riktigt fått det pensionärsliv som hon tänkt, drömt om, var värd. Hon var sjuk, på sjukhus och jag visste att hon både drömde om att både dansa och resa mer. Nu blev det inte som hon tänkt, att få en härlig tid efter att ha jobbat i alla år. Jag kom på att jag sett en länk på någon sida på Facebook, gick in och bläddra tillbaka flera veckor, hittade kursen, klickade och kände att jag fyllt i min mail här tidigare. Visst hade jag gjort det och det hade jag ju gjort för att jag var nyfiken, för att det var något som lockat. Jag skickade iväg ett mail till Jeanette som hade kursen, var den sista platsen som hon skrivit om fortfarande ledig? Det var den. 2 dagar senare hade jag trixat och fixat och skickade mitt svar till Jeanette.

– Jag följer med!

Jag åkte 4 veckor senare och fick en helt underbar resa! På flera sätt. Och när jag sista dagen där i Italien skålade med detta härliga gäng och tackade för en fantastiskt vecka, så kände jag mig så lycklig! Vad jag inte visste då så var det kvällen Barbro somnade in. Och jag blev så arg och ledsen, det var så fel men jag kände mig också stärkt hur viktigt det är att faktiskt leva. Att inte bara drömma, skjuta upp, vänta på bättre tider eller ”sen”, det gäller att leva och det NU!

Vad drömmer du om? Var vill du resa? Vad har du skjutit upp? Vad vill du göra? Vad ska du göra? Och när ska du göra det?

Mailar du mig med ämne DRÖMMAR så bjuder jag på ett gratis coachingsamtal för att hjälpa dig hitta ditt första steg mot dina drömmar och mål. Erbjudandet gäller t.o.m 26:e februari och begränsat antal så först till kvarn…

Vad har du för inställning?

Kontoret. Där jag igår höll utbildning och delade med mig hur jag byggde upp mitt företag. ”Hittade” tid, planerade, mitt fokus, prioritering, men även tvivel, kämpade och dippar.

Allt kommer… och ibland är det rörigt, kaos och ”mycket nu” men vilken förändring är enkel? Och hur hanterar du mycket, jobbigt? Vad är dina tankar om mycket och jobbigt, som ett stopp stanna eller som ett hinder du ska över/lösa?

Det ligger hos dig… 

Är det värt att kämpa nu för ett bättre sen, nå dina drömmar och mål?

Det vet bara du…

Vad vill du – på riktigt? Vågar du drömma stort eller du stannar vid nöjd?

Det ligger också hos dig… men jag finns här och hjälper dig gärna

Från ARMY till Hot Yoga…

Igår kväll var jag i Blekinge, körde ARMY inspirerat pass, tufft och intensiva, lite som ”kör på, vila gör vi sen” Jag hade hört att de var duktiga och ja, det var de. Fysiskt men också att de tog i det där lilla extra, kämpade och körde på, imponerande och inspirerande! Plus för gott gäng och väldigt lättsamt och kul kväll och jag ser fram emot nästa vi träffas.

Idag var det något annat. Nu var jag i Skåne, skulle köra Hot Yoga, hitta fokus och koncentration inåt. Och Hot liksom… Det var lite som att gå in i en bastu. Och där skulle man ligga och samla in sig innan passet började och jag ångrade några sekunder att jag inte väntade utanför… men då hade jag inte varit med om den underbara känslan när dörren öppnades och en kallare vind fläktade det gott… Grymt skönt! 🙂

Jag försökte hänga med, jag gjorde och provade allt, kikade på de andra som var så duktiga och så gudskelov kom Ulrika och ”justerade” mig lite och så försökte jag undvika vännen Monica som också provade, byta blick med henne och jag hade tappat fokus och vi hade säkerligen börjat skratta.

Jag förvånades över:

 • Att Ulrika pratade hela tiden. Jag tänkte mig Yoga och så tidigt på morgonen mer som lugnt och soft, skön start
 • Att en skön en kall vindpust kan kännas sååå skön…
 • Att jag nog inte svettats så mycket tidigare
 • Att jag faktiskt tänkte att det hade varit skönt med ett dopp i havet efteråt…
 • Att vissa rörelser ens kan göras med människokroppar…

Men mest gillade jag när jag och Monica liksom ”fastnade” i skönt läge framåtlutande där vi satt på knäna och Ulrika sa:

”Malin och Monica jag förstår att ni tycker det är skönt där nere men vi andra står upp nu”

Och jag tog givetvis ett prova-på-erbjuda där man får träna hur mycket Yoga man vill under 2 veckor så ja, här ska det provas mer. Men nog även Hot Yoga ännu en gång. En gång är ingen gång” heter det fint och ja, jag bör prova igen. Jag gillar det. Att prova. Något nytt. Dessutom annorlunda. Att våga. Det är uppfriskande och utvecklande.

När var det sist du provade något nytt?

Vill du prova ny träning du inte testat tidigare så kommer ett förslag HÄR

Innan mål för 2017 – tack 2016

Åren går fort… och jag är glad att jag inte längre låter åren bara ticka på och springer i ekorrhjulet utan medvetet lever, provar nya saker, utvecklas men främst lever fullt ut varje dag. Känner mig FRI. Och samtidigt som jag ofta är på väg, framåt, till nästa mål, så glömmer jag aldrig av att vara tacksam. Samma med åren, stanna upp och tänka på året som gått. Vad har hänt, vad har jag lärt mig?

Och vilket 2016 det blev… Ett första halvår som var jobbigt och ett andra halvår där jag ”hämtat in mig” så nja, ett mellanår, ett läroår för jag har lärt mig av det tuffa och jobbiga. Jag tänkte skriva vad jag lärt mig men det blev för privat och personlig är jag ofta och gärna men inte privat. Men ljusglimtar har det också varit och ja, vilket 2016 det blev…

DE DAGAR JAG MINNS MEST

 • 6 juni – jag cyklade hem från jobbet och fast anställning och kände mig FRI
 • 1 oktober – hade en fyra nolla maskerad fest i brudklänning. En fest jag typ planerat i 9 år… och hade skyhöga förväntningar på… och så blev den så bra <3

TUFFASTE MÅNADEN

 • Maj månad. Jag hade sagt upp mig efter att ha ”bitit ihop” i måååånga år och vet ni vad som händer med kroppen då… jag vet. Och jag var en idiot som bitit i så många år men TACK för att jag förstår tankar, hade möjlighet att verkligen ta det lugnt för min kropp visade tydligt att den släppt på något och det var därför jag ändå klarade denna tuffa vår och maj månad men fy, jobbig tid

ÅRETS ORÄTTVISASTE 

 • Vännen som fick cancer. Igen.

ÅRETS GALNASTE

 • Inte någon cyklist, tycker inte ens om att cykla och så anmälde mig till Team Rynkeby där jag nästa sommar ska cykla 126 mil till Paris… det får nog bli årets galnaste japp! (Bilden ovan är från en cykeltur med farfar 93 år under sommaren)

NYA MÄNNISKOR SOM KOM IN

 • Amen jissus… året när så många människor kom in och dessutom finfina sådana också!

ÅRETS STAD

 • Tyckte nog att det var mycket Göteborg och Malmö under 2015 men detta år fick en annan stad mer besök och tack Stockholm för riktigt bra, fina och härliga trippar till dig!

ROLIGASTE JOBBET

 • Föreläsa! Eller nja, att hjälpa andra att må och nå sitt bästa jag. Hjälpa idrottsungdomar. Hm. Ok, hela mitt företag är nog det roligaste jobbet för inspirera och hjälpa andra är helt underbart givande och ger så mycket tillbaka! Vilken tur att jag tänker fortsätta göra det 🙂

MEST FÖRVÅNANDE

 • Att folk verkar tro på allt de hör och läser lite flyktigt på nätet… #merkällkritik

ANDRA MEST FÖRVÅNANDE

 • Att många har så mycket åsikter om vad andra gör och inte gör… Kan inte alla bara få vara sig själv och göra sina val här i livet?

SVOR MEST ÅT

 • Bilskiten. Såååå surt…
 • Inställd 3 länder resan i sommar på grund av ett litet bett på foten… det var också surt…

MINA UTLANDSRESOR

 • Thailand… som jag älskar denna plats. Jag fick även möjlighet att blogga om min tripp på Discovery The Planet, kul!
 • Finlandsfärjan! Låter ju sådär…. men alltså, med rätt sällskap så blev detta en toppentripp!
 • Berlin. Några dagar, en vän och så flippade jag totalt när det gäller shoppingen (som jag annars är kass på….) så hade stora problem att komma hem med allt…
 • Tyllsnäs. Jag tog med passet så detta borde räknas som en utlandsresa… men åhhhh vad kul denna tripp var! Dalarna levererade verkligen!
 • Fyra nolla resa. 11 barndomsvänner som är från samma lilla by, alla fyller fyra nolla i år så det var väl givet att vi skulle fira oss med en tripp till Spanien och vilka sköna dagar vi fick!

MEST STOLT ÖVER

 • Min Hanna... Fick stipendium för bra betyg, tog studenten, fyllde 19, lyssnade på sig själv och gick sin egen väg med ett sabbatsår, fick två jobb, blev medlem i Mensa… Och dessutom är hon alltid så himla fin och omtänksam. Denna tjej alltså <3

FIKAKOMPISAR

 • Har utan tvekan fikat mest med farmor och farfar och de vinner även ligan – spelat mest spel med! 1-2 gånger i veckan och det känns riktigt skönt att kunna göra detta när jag vet att de inte blir yngre, jag kommer aldrig ångra att jag inte var där mer

NÄRA…

 • TV och snickarna. Jag sökte ju till TV… och var såååå nära att komma med. Haha jissus… och så jäkla synd att jag inte fick mitt hus renoverat!

TACK

 • Till mig… som vågade hoppa. Som efter ett tufft första halvår lät mig landa den andra halvan. Tog det lugnare, jobbade lagom, släppte måste och borde och bara vara. Även tacksam för att jag hade möjlighet att ta detta halvår

Helt ok år tänker jag när jag tänker på 2016 och det var väl tur att andra halvan höjde den första halvan. Helt klart ett läroår. Så tack 2016 för allt jag lärt, upplevt och mött och oj, yes, olalala vad jag är redo för 2017 nu!

Det började med ett ”hello”

Rana kom till Sverige för ett år sedan och jag var den första som pratade med henne för en månad sedan så inte konstigt att jag blev bjuden på middag ikväll…

Jag tog med Hanna, hennes mamma och bror var också hemma och tillsammans fick vi en trevlig kväll.

Åt gott, pratade, fick frågor som ”Vad betyder ditt namn”, saker man inte tänker på… Vi jämförde kulturer, länder, hur vi tänker, jobbar och blandade friskt svenska och engelska.

Men mest högg det till när jag hörde att det var Aleppo de flytt från. Att hennes syster med familj är kvar, deras resa till Sverige, hur det ser ut och funkar där. ”Låter som en film” sa Hanna och ja, enda riskfyllda jag kommer på att jag varit med om är typ sett en farlig orm i Thailand…

Intressant och mycket lärorik kväll som började med ett leende och ett ”hello” på en tågstation. För att jag hade blicken uppe och öppen, likaså Rana.

Och kan vi inte försöka göra så lite mer… I denna konstiga värld. Lyfta blick, säga hello… Det, öppenhet mot annorlunda, det önskar jag mig i jul 

Firar 6 månader som FRI med en ny inspirationssida

IMG_2856För 6 månader sedan jag la ut en video från mitt sista nattpass när jag cyklade hem. Sjöng ”friiiii som en fågel” men mest kommer jag ihåg känslan – FRI. Fin känsla. Nej, jag är inte helt trygg ekonomiskt och jo, jag slängde mig/hoppade ut men jag orkade inte längre gå och ”inte” känna mig fri. Idag har jag känt den ett halvår och det är utan tvekan mitt bästa halvår någonsin.

FRI. För mig innebär det ordet en hel del. Som att gå upp på morgonen för att jag vill och inte måste, skapa min dag och mina rutiner, jobba lagom och istället leva mer, vara min egen chef, bestämma själv… bara jobba och vara runt människor som jag själv väljer. Underbart att kunna styra jobbet efter livet och inte tvärtom ♥

Jag vet min resa. Hur jag tog mig hit. Vilka val jag gjorde, hur jag tänkte, hur jag ändrade mitt tänk om pengar, tid och ursäkter och varför ska jag hålla på alla de goda råden när jag kan dela med mig? Kanske du också vill leva och känna dig mer FRI? En ny inspirationssida är skapad där jag delar med mig, ger tips, inspiration och inte för att du ska göra min resa utan för att du ska göra din resa och känna dig mer FRI. Skicka PM/mail så lägger jag till dig. 

2016 blev kontrasternas år. Tuff första del då jag inte längre orkade bita ihop, var både trött, frustrerad och ledsen. Sedan bara bröts det av med känslan FRI. Och så en lugnare andra del där jag tog hand om mig, lät mig landa och jag har lärt mig så otroligt mycket, ändrat mitt sätt, tänk och inställning till saker detta år, 2016 blev verkligen ett läroår för mig. Tack.

11855551_1006623986048356_222215766_nSnart är 2017 här och jag är SÅ redo. Jag har satt stora mål… medan andra delar låter jag vara lite mer öppna för mitt spontana jag, det kommer visa sig hur jag ska göra och välja tänker jag och det känns bra. Det är väl lite det som är min balans, som är Malin, lite fokus och kontroll men även lugnare och tillit att det kommer att bli bra.

Solen är framme och vad härligt det är med sol! Jag är klar med dagens att-göra-lista, snart väntar träning, träffa en piggelin i eftermiddag och så i kväll träffar jag ledarna i en idrottsförening för att prata om tankar och ungdomar. En fin tisdag. Blandad. En dag mitt i veckan i mitt liv. Tacksam. Så otroligt tacksam ♥

598731_10151070175321379_437410324_n

 

Lite att fundera på inför nytt år…

2016, snart är det över och jag är ”Svensk mästare” på att se och arbeta framåt men runt nyår ser jag även tillbaka på året som gått.

Blev året som jag tänkt? Hur gick det med mina drömmar och mål?

Anledningen till det är att jag i 17 år var med om samma år. Konstarerade att det inte blev så stora förändringar och nope, det var ett exakt likadant år, igen och igen… Och det hade ju varit helt ok, OM jag hade haft ett liv som jag verkligen ville ha. Det ville jag inte.

Däremot gick jag och hoppades att något större skulle hända som skulle ”skaka om mig” och att allt bara förändrades till EXAKT det jag ville ha och liv jag ville leva så där gick jag, det händer sällan något sådant insåg jag inte förrän en dag jag satt på en föreläsning och vågade vara lite kritisk mot mig själv. Det var då en jäkla massa ursäkter jag hade för att inte ta tag i saker och ting… Tusan Malin, du måste göra något och du kan börja med att sluta lura dig själv!

Tänk att vi vet så många saker… men ändå så gör vi inte dem… 

Och tänk vad saker kan hända när vi slutar ha alla dessa ursäkter om allt… Jag vet det nu för jag är där jag drömde om i så många år. Skön livsstil. Vara min egen chef och jobba för mig själv. Och känslan – känna mig FRI. En stor sak som stod i vägen var mina ursäkter för att jag inte skulle ta tag i dem.

Så, blev året som du tänkt eller sitter du fast? Vad vill du – EGENTLIGEN? Och ett tips här… Om du frågar någon någon i din närhet om vad du ofta gnäller över, så kan du få en tydligare och klarare bild var du är frustrerad och kanske behöver se över…

Jag ser tillbaka på 2016 och tänker bara ett stort WOW… men det kommer inlägg väldigt snart om mitt år så jag avrundar här med en stor kram och orden:

”Du är värd att få EXAKT det liv som du vill, du är det men jag säger det med kärlek, det kommer inte bara att ramla ner till dig utan du kommer att få göra vissa förändringar. Sluta med dina ursäkter, arbeta för dina drömmar och mål och ha tålamod, förändringar kan ta tid. Men du, våga… det är värt det och främst – DU är värd det”

Jag hjälper dig gärna mot din väg mot ditt mål, Mental träning och tankar om att nå sina mål är något jag brinner för men som jag även vet var det som gjorde att jag idag lever mitt liv som jag vill. Så varmt välkommen att höra av dig – malin@laddaom.nu

11910781_10153195085646379_1727758772_n

598731_10151070175321379_437410324_n

 

Så hämtar jag energi

Om du inte vet hur och var du ska hämta energi, ska du nog vara anställd

Det sa en av föreläsarna på Mässan Eget Företag i Stockholm förra veckan och jag håller med. Det där med energi alltså, viktiga grejer… Och som egenföretagare eller faktiskt ”helt vanlig” person mitt i livet som ibland drabbas av både det ena och andra (som kallas och händer i livet…) så går det inte att bara köra på och hoppas att man håller.

Jag tänker lite som träning och vila, träning bryter ner och vila bygger upp. Jobba på hårt, intensivt eller något med mycket energi, så är det viktigt att hitta balansen igen genom lugnare och hitta energi. Så hur gör jag?

Bortsett från att ha koll på tankarna som är A och O om ens inställning till saker som händer och sker omkring en… så är det:

Snabb hämta-andan

 1. Andas i kvadrat. Jag andas in på fyra och ut på fyra. Och så några minuter. Detta använder jag om jag behöver en snabb micropaus, sker där jag sitter, går in på en toalett, sitter kvar i bilen och innan jag går in eller var som egentligen. Sjukt effektivt för att landa tillbaka i nuet, bli närvarande
 2. Mentalt rum. Använder jag om det har/är mycket med mycket men använder jag mer om jag har en 10 minuter över. Mentalt rum använder jag även innan jag ska föreläsa eller ha massa energi, stort jobb men då ser mitt Mentala rum annorlunda ut

Andra saker jag gör för att hämta energi är:

 • Ta en liten powernap. Sova middag alltså, finfin grej tycker jag men ställer klockan, högst en kvart
 • Ringer en vän
 • Fikar hos farföräldrarna
 • Stänger av notiser från mobilen eller helt enkelt helt ljudlös
 • Ser en film

Och så det bästa – ut i skogen. Tyst, fint, frisk luft och där får jag massor av energi!

Så var får du energi och är du bra på att fylla på den?

Här är en bild från morgonens förmiddagspromenad. Sovmorgon, lulla runt och så en promenad i Åhus skogen med hunden Bella. En lugn förmiddag efter intensiv onsdag är något jag givetvis planerar in. Balans, för att klara mig länge men också för att vara rädd och ta hand om mig på bästa sätt.

15139448_10154234485906379_508079128_n

Oktober försvann snabbt…

Och TACK oktober för en härlig måndag! Den också, varje månad har haft sina guldglimtar, gett mig leende och varit härliga och det som var lite extra kul var främst 3 saker:

14469642_1172307522827374_5149181163214808421_n

Jag fyllde fyra nolla och firade då äntligen med den där maskeraden jag planerat sedan jag var 31. Tänkte dagarna innan vilka höga förväntningar jag hade på just denna dag och fest…. men om den mot förmodan inte skulle bli så bra så har jag ändå haft 9 härliga år där jag varit glad åt det… men kul att den inte blev som jag tänkt, den blev bättre!

 

14724396_1437615986268119_5547343419973676847_nDen andra sak som var lite extra kul var att jag anlitades av Bromölla kommun, Hälsa Mera veckan som Vickie Peolin var med och roddade och att jag hade 9 pass en vecka och fick chans att visa lite vad jag har för träning och så träffa många härliga människor!

Den tredje saken var att jag fick tummen upp på uppdrag som jag VERKLIGEN ville ha! Nya projekt, nya människor, allt också i ramen som passar mitt livscitat ”Det ska vara kul att vara jag”. Ett av uppdragen var en fast dag och plats men de andra två går under ”Jobba där du är bara du har wifi” och ja, det är frihet för mig.

14656434_1430830323613352_8800467908372032578_n

Måste också nämna fotbollskillarna jag tränade. Unga killar som kämpade och kämpade men inte bara det, jag hade så kul under tiden men också att efter där fått så mycket härliga kommentarer att killarna hade så kul och vill ha mer Malin träning, så kul att det var så uppskattat!

Nu ser jag fram emot november som har flera godbitar, många fina och härliga godbitar!